Van Oord installeerde 60 windmolens in Oostzee

Van Oord installeerde 60 windmolens in Oostzee
Foto: Van Oord

Van Oord opende afgelopen dinsdag samen met bondskanselier Angela Merkel de energiepark Arkona in de Oostzee. Van Oord installeerde daar 60 windmolens.

Foto: Van Oord

Dinsdag is het offshore windpark Arkona officieel geopend door de Duitse bondskanselier Angela Merkel. “Arkona is een iconisch project voor toekomstige generaties en vandaag gebouwd!” aldus de bondskanselier Angela Merkel. De openingsceremonie vond plaats in Sassnitz, Duitsland, aan boord van een van de installatieschepen van Van Oord.
E.ON heeft Van Oord het contract gegund voor het transport en de installatie van de 60 windmolens in 2016. Heavy-lift installatievaartuig Svanen voltooide deze werken veilig, op tijd en tot volle tevredenheid van de klant in 2018.

385 megawatt

Het windpark van 385 megawatt bevindt zich in de Oostzee, ongeveer 35 kilometer ten noorden van het eiland Rügen in Duitsland. Het offshore windpark voorziet 400.000 woningen van duurzame energie en verplaatst jaarlijks ongeveer 1,2 miljoen ton koolstofdioxide. Deze reductie past in het streven van de Duitse regering om de CO2-uitstoot in 2020 met 40% te verminderen ten opzichte van 1990.

Meer nieuws?