Scholieren halen €8.500,- 0p tijdens Koningspelen

Scholieren halen €8.500,- 0p tijdens Koningspelen

Vandaag deden weer verschillende basisscholen in Gorinchem mee aan het Koningsontbijt en de Koningsspelen. Allerlei verenigingen uit Gorinchem gaven sportclinics aan de basisschoolleerlingen. Dit jaar was ook voortgezet-onderwijsschool, Fortes Lyceum, actief. De leerlingen liepen voor het goede doel. Wethouder Eelke Kraaijeveld gaf het startschot. De prachtige opbrengst van zo’n € 8.500 gaat een basisschool in Brazilië.

Foto: Gemeente Gorinchem

Tussen het onderwijs en het verenigingsleven is een mooie samenwerking gegroeid tijdens de Koningsspelen. Verenigingen kwamen op locatie sportclinics verzorgen. Kinderen konden zo kennismaken met een sport die ze misschien nog nooit gedaan hadden.

Clinics

Er waren clinics op de Tamboerijn (Buiten de Waterpoort) Fysio PP, Jeu-de-boules, Typhoon, Samen Onderwegschool (Stalkaarsen) Team Massaroni (kickboksen), GKV Enomics, Basta tennisacademy, bootcampclinic door Crossfit Gorinchem, Samen Onderwegschool (Gildenwijk) ZVG, STJJMH, Young Movement (freerunnen).
Ook bij de Graaf Reinaldschool, Beatrix de Burcht, SBO de Rotonde, de Kleine Wereld en De Tweemaster waren er sportieve activiteiten tijdens de Koningsspelen.

Sponsorloop Fortes Lyceum voor basisschool in Brazilië

De leerlingenraad organiseerde onder leiding van docent Petra Nijst deze sponsorloop. Ook buurtsportcoaches van de gemeente (Gorinchem Beweegt) waren betrokken. Extrarunning heeft geholpen bij het organiseren en de opbouw van de sponsorloop. De opbrengst komt ten goede aan onderwijs aan kinderen tussen 6 en 14 jaar in Brazilië.

Meer nieuws?