Verkeerd geparkeerde auto’s in centrum geeft ergenis

Verkeerd geparkeerde auto’s in centrum geeft ergenis

Foto: Langendijk Gorinchem (FB)

Donderdag moest een ambulance afremmen op de Langendijk omdat er nog een busje geparkeerd stond na 11:00. Dit voorbeeld bracht een hoop ergernis bij de ondernemers van de winkelstraat. Zij publiceerde een bericht op hun sociale media.

“Lieve klusjes mensen, Wij begrijpen best dat u uw werk wilt doen, maar de Langendijk is geen parkeerterrein. De ambulance moest afremmen, omdat deze er nauwelijks langs kon.” laten de ondernemers weten. Ze deden gelijk een oproep aan de gemeente Gorinchem om te handhaven.” Gemeente Gorinchem wat doen we hier aan?” De gemeente heeft nog niet gereageerd.

Wel vaker

Op de oproep reageerde meer mensen met dat het wel vaker gebeurt. Vrachtwagens en bestelbusjes moeten voor 11:00 uit het wandelgebied van het centrum zijn, behalve als ze een uitzondering krijgen van de gemeente Gorinchem. Wel moet er dan rekening gehouden worden dat er minimaal 3,80 meter ruimte moet zijn voor hulpverleners. Want naast ambulances moeten er ook brandweerauto’s langs kunnen. Overigens is het niet iets nieuws binnen het centrum. Ook de politie deed een oproep voor meer aandacht voor dit probleem.

Meer nieuws?