Basketbalveld geopend door basketballer Jesper Jobse

Basketbalveld geopend door  basketballer Jesper Jobse
Foto: Gemeente Gorinchem

Een langgekoesterde wens van drie enthousiaste basketballers uit de Gildenwijk komt uit. Een weinig-gebruikt pleintje bij de G. van Lomstraat is veranderd in een bijna professioneel basketbalveld. Op donderdag 4 april was de officiële opening door wethouder Ro van Doesburg. 

Foto: Gemeente Gorinchem

De leerlingen van de Samen Onderweg School kregen een basketbalclinic. Deze werd verzorgd door GoBa, met ondersteuning van Jesper Jobse (International van het Nederlands basketbal 3 tegen 3 team en winnaar van een WK-medaille). Daarna opende de wethouder het basketbalveld door de drie jonge initiatiefnemers een STAR-basketbal te geven. Deze ballen staan voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect. Ook de Samen Onderweg en de Koelmanschool hebben een bal gekregen als stimulans om het veldje intensief te gaan gebruiken. Na de opening konden kinderen uit de wijk deelnemen aan een toernooi. 

In overleg met de buurt

Dit basketbalveld is mogelijk geworden door een goede samenwerking tussen inwoners, wijkpartners en ‘het stadhuis’, zoals de wijkcoördinator en de buurtsportcoach van de gemeente. De jongeren hebben, met hulp van jongerenorganisatie The Mall, in het begin van het proces draagvlak gezocht bij omwonenden. Dit draagvlak is een van de voorwaarden voor ondersteuning vanuit Bliek in Actie. Dit is een subsidie voor goede bewonersinitiatieven om een buurt of wijk leuker of mooier te maken. Deze ondersteuning kan financieel zijn, maar ook bestaan uit meedenken en het inzetten van het brede netwerk van de gemeente.

Meer nieuws?